BlogNCERTNCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails?

NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails?

 

NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails?

NCERT Textbook Page 124
Letters in Names
Question 1.
Ask your friends to write their names on a paper.
NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q1
Answer.
Do it yourself.

    Join Infinity Learn Regular Class Program!

    Download FREE PDFs, solved questions, Previous Year Papers, Quizzes, and Puzzles!

    +91

    Verify OTP Code (required)





    I agree to the terms and conditions and privacy policy.

    Question 2.
    Find out:
    (a) The number of names ending with the same letter.
    (b) One letter with which no name starts.
    (c) The number of names starting with the same letter.
    Answer.
    Do it yourself

    Fruit-Seller
    The fruit-seller has many fruits for you.
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q2
    Question 3.
    Look at them and find out what the different fruits are.
    Answer.
    The different fruits are bananas. mangoes, oranges and apples.

    Question 4.
    Count and write:
    Answer.
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q4

    Hair Styles
    Question 5.
    Look and write down.
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q5
    Answer.
    Do it yourself.

    Question 6.
    Find out and fill in the blanks:
    (a) The number of children with NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q6.1 (more/less)
    (b) ____ children have
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q6.2
    Answer.
    (a) Do it yourself.
    (b) Do it yourself.

    NCERT Textbook Page 126
    Shoe Numbers
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q6.3

    Question 7.
    Fill this table:
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q7
    Answer.
    Do it yourself.

    Question 8.
    Find out:
    (a) How many have 9 size shoes? ______ children.
    (b) The number of children with 11 size shoes is _____.
    (c) The largest number of children have ______ size shoes.
    (d) The smallest number of children have _____ size shoes.
    Answer.
    Do it yourself.

    NCERT Textbook Page 127
    Water We Drink
    We drink water everyday.
    Question 9.
    Ask your friends how many glasses of water they drink in a day and write below:
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q9
    Answer.
    Do it yourself.

    Question 10.
    Find out:
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q10
    Answer.
    Do it yourself.

    NCERT Textbook Page 128
    The Colour You Like
    There are many colours around you. Ask your friends about the colour they like most.
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q10.1
    Question 11.
    How many children like yellow? Write the number in the table. Fill the table for other colours.
    NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q11
    Answer.
    Do it yourself.

    Question 12.
    Find out and colour the box:
    (a) Most children likeNCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q12 colour.
    (b) Children who like NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q12.2 colour.
    (c) Children who like colour are less than children who like NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails Q12.3 colour.
    Answer.
    Do it yourself.

    We hope the NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails? will help you. If you have any query regarding NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 15 How Many Ponytails?, drop a comment below and we will get back to you at the earliest.

    Chat on WhatsApp

      Join Infinity Learn Regular Class Program!

      Sign up & Get instant access to FREE PDF's, solved questions, Previous Year Papers, Quizzes and Puzzles!

      +91

      Verify OTP Code (required)





      I agree to the terms and conditions and privacy policy.