GK Questions50 GK Questions For Class 2 With Answers

50 GK Questions For Class 2 With Answers

GK quiz questions for class 2

General knowledge is as important as any other subject that taught in the school. On the other hand, many schools don’t emphasise this subject. The best mediums to increase their general awareness is a books on current affairs, newspaper, news channels, mobile applications, etc. The more knowledge they acquire, the merrier it is. So, let us take a quiz on questions based on the GK for class 2.

    Fill Out the Form for Expert Academic Guidance!



    +91


    Live ClassesBooksTest SeriesSelf Learning




    Verify OTP Code (required)

    I agree to the terms and conditions and privacy policy.

    GK Questions for Class 2- Mathematics

    1. A figure with 3 sides is known as a?

    Ans. Triangle

    2. The smallest two-digit number is?

    Ans. 10

    3. A figure which has no sides and no corners are called?

    Ans. Circle/ oval

    4. When any number is multiplied by 0, the answer is always?

    Ans. Zero

    5. A figure with four equal sides is called?

    Ans. Square

    6. Which is the largest three-digit number?

    Ans. 999

    7. One kilogram equals how many grams?

    Ans. 1000 grams

    8. What time it will be when the minute hand and hour hand both are at 12?

    Ans. 12 o’clock

    9. Which is the largest 2-digit number?

    Ans. 99

    10. Which is the smallest even number?

    Ans. 2

    11. What is the place value of 9 in 1592?

    Ans. Tens

    12. When any number is multiplied by 1, the answer is

    Ans. The number itself

    13. 5 times 6 equals to

    Ans. 30

    14. There are 5 chocolates in one box. How many chocolates will be there in 4 boxes?

    Ans. 20

    15. 10+20 equals to

    Ans. 30

    GK Questions for Class 2- Science

    16. How many teeth does an adult have?

    Ans. 32 teeth

    17. How many bones are there in the human body?

    Ans. 206

    18. What does Sheep give us?

    Ans. Wool/ Milk

    19. Paper is obtained from which plant?

    Ans. Bamboo

    20. Which type of plant is a money plant?

    Ans. Climbers

    21. Which is the hardest mineral in the world?

    Ans. Diamond

    22. Water when freezes, it changes into?

    Ans. Ice

    23. Where do Lions live?

    Ans. Den

    24. What do Bees give us?

    Ans. Honey

    25. Sun rises in which direction?

    Ans. East

    26. What is a house made of snow called?

    Ans. Igloo

    27. Which type of clothes do we wear in the winter season?

    Ans. Woollen clothes

    28. We should always cross the road at the?

    Ans. Zebra crossing

    29. The red light of the traffic signal tells us to?

    Ans. Stop

    30. The green light of the traffic signal tells us to?

    Ans. Go

    GK Questions for Class 2- General Awareness

    31. How many states are there in India?

    Ans. 28 states

    32. Who was the first man to step on the moon?

    Ans. Neil Armstrong

    33. What does a caterpillar turn into?

    Ans. Butterfly

    34. Which city is also known as ‘Pink City’?

    Ans. Jaipur

    35. Which city is the capital city of India?

    Ans. New Delhi

    36. Name the largest cat in the world.

    Ans. Siberian tiger

    37. Name the current President of India.

    Ans. Ram Nath Kovind

    38. It is also known as ‘Indian Gooseberry‘; is a rich source of vitamin C?

    Ans. Amla

    39. Which is the tallest statue in the world?

    Ans. Statue of Unity (Sardar Vallabhbhai Statue, India)

    40. Who was the first President of independent India?

    Ans. Rajendra Prasad

    41. Which is the smallest state of India?

    Ans. Goa

    42. Which city is the capital city of Madhya Pradesh?

    Ans. Bhopal

    43. It is also called ‘the ship of the desert’?

    Ans. Camel

    44. Name the planet on which we live.

    Ans. Earth

    45. How many players are there in a cricket team?

    Ans. 11 players

    46. Geeta Phogat is related to which game?

    Ans. Wrestling

    47. What do we call the doctor of teeth?

    Ans. Dentist

    48. Which bird lays the largest eggs in the world?

    Ans. Ostrich (flightless bird)

    49. How many planets are there in the solar system?

    Ans. Eight planets. (Pluto is no more a planet)

    50. What is the currency of the USA?

    Ans. Dollar

    Chat on WhatsApp Call Infinity Learn

      Talk to our academic expert!



      +91


      Live ClassesBooksTest SeriesSelf Learning




      Verify OTP Code (required)

      I agree to the terms and conditions and privacy policy.